Честитке поводом Ускрса

Председник Србије Александар Вучић и државни званичници честитали су Ускрс свим верницима који тај празник славе по грегоријанском календару.

Александар Вучић је свим католичким верницима, који по грегоријанском календару славе Ускрс, пожелео срећан празник.

"Сутра је Велики петак, најтужнији дан, али после тога им желим срећан и успешан највећи хришћански празник и много радости у њиховим домовима", поручио је Вучић.

Поводом предстојећих Ускршњих празника министар одбране Александар Вулин упутио је честитку свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије, који празник славе по грегоријанском календару.

"Желим вам пуно успеха у животу, раду и да радост Ускрса поделите са својим најмилијим у миру, срећи, здрављу и благостању", поручио је Вулин.

Честитку је упутио и београдском надбискупу Станиславу Хочевару.

"Вама, Вашем свештенству и свим верницима Римокатоличке цркве у Србији, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, искрено и најсрдачније честитам празник Ускрснућа Господа Исуса Христа", наведено је у честитки министра одбране.

Председник војвођанске владе Игор Мировић честитао је Ускрс београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима који предстојећи највећи хришћански празник славе по Грегоријанском календару.

"У име Покрајинске владе и лично име, од срца Вам честитам највећи међу свим хришћанским празницима, у уверењу да ћемо - и у времену које је пред нама - заједно градити друштво засновано на хришћанским начелима узајамног давања, солидарности и љубави међу свим људима", навео је Мировић.

Мировић је пожелео да празнична радост у недељу која је пред нама обасја све душе и све домове и да празник васкрснућа Христовог свим људима и свим породицама донесе само срећу, здравље и благостање.

Ускрс је честитао и директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде Милета Радојевић.

"Честитајући Празник над празницима, желим да Вама, свештенству, редовништву, особама посвећеног живота и верницима Ускрс буде непресушни извор снаге и Божијег благослова пред свим изазовима савременог доба. Срећан Ускрс", наводи се у Радојевићевој честитки.

Радојевић је честитао и празник Песах рабину Јеврејске заједнице Србије Исаку Асијелу и председнику Савеза јеверејских општина Србијетоберту Сабадошу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се