Отказао "Балканску међу" и отишао на пут

Након отказивања пројекције филма "Балканска међа" у Дому културе у Бујановцу и реакција екипе филма и Министарства културе, објашњење за такав потез стигло је из кабинета председника Координационог тела за југ Србије Зорана Станковића.

У изјави која је достављена медијима, наводи се да је, а према обавешењу надлежних лица из општине Бујановац, пројекција отказана вољом директора Дома културе у Бујановцу, а да при томе он никога од одговорних појединаца у општини Бујановац није обавестио о својој одлуци.

Уместо да пружи било какво објашњење, директор је, како се наводи, отишао на одмор и тренутно се налази у иностранству.

"Како су нам рекли из општине, по његовом повратку са одмора, почетком наредне недеље, надлежни органи СО Бујановац утврдиће све чињенице у вези са отказивањем пројекције филма и предузети законом предвиђене мере против самовоље одговорних лица", наведено је у изјави из Станковићевог кабинета.

О тим мерама Станковић очекује да буду обавештени, а, иначе, његов је лични став да приказивање филма "Балканска међа" ни на који нацин не може да наруши међуљудске односе Срба и Албанаца у тој опстини.

Јуче су, након отказивања пројекције, продуценти филма и Министарство културе критиковали такву одлуку као непотребну, необјашњиву и политички провокативну, а министар је Влада Вукосављевић оценио да је реч о "авантуризму којим се долива уље на ватру".

број коментара 0 Пошаљи коментар