Аукција ускршњих јаја као симбол хуманости у Трстенику

У сусрет највећем хришћанском празнику, у Трстенику је организована аукција ускршњих јаја – традиционална хуманитарна акција коју организује Туристичка оргнизација уз подршку Центра за социјални рад.

Ударац чекића, као резтултат успешно обављене лицитације и продаје зачуо се 51 пут у трстеничком Дому култруре. Управо толико експоната, малих уметничких дела, сликари и ученици су са пуно љубави урадили за шесторо својих младих суграђана који болују од тешких болести.

"Сваке године се дружимо. Ја имам 13 чланова породице, тако да ми је драго да за ову болесну децу урадим поклон. Сваке године учествујем и нећу одустати до краја живота", истиче вајар Стеван Илић.

Директор Туристичке организације Трстеник Владимир Јевтић каже да је аукција значајна јер уједињује све суграђане у циљу помоћи болесној деци.

"У суштини, то су деца која болују од заиста тешких болести. Учествују јавна предузећа, установе, приватници, физичка лица – сви људи који имају потребу и могућности да овој деци помогну", проучује Јевтић.

Традиционално, експонати су достигли знатно већу цену од оне почетне, јер учесници на аукцији увек имају жељу да дају више.

"Последње три године учествујемо и највећу суму новца одвојимо. Добро је да смо у могућности да то урадимо, јер овој деци стварно треба помоћ, када чујете које су то болести и какве проблеме имају родитељи са њима, стварно треба помоћи", наводи директорка "Наменске индустрије" Трстеник Анђелка Атанацковић.

Заменик директора Центра за социјали рад Трстеник Невенка Чуљић истиче да аукција представља начин новчане подршке родитељима болесне деце, како би и они Ускрс дочекали у срећи. 

"Ово је начин да се породице мало финансијски потпомогну јер су самим тим што имају болесну децу финансијски исцрпљени и тако би се деци омогућило да и они дочекају овај највећи хришћански празник у радости", сматра Чуљић.

Ове године на Аукцији васкршњих јаја прикупљено је 430. 000 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво