Какав је укус прве кафе у Старбаксу

"Старбакс" у Београду – једна је од главних престоничких вести. Зато се и ред за куповину, јутро након отварања прве кафетерије, протеже до испред улаза. Уколико нисте расположени да се "гурате" преко реда, имајте на уму да ћете петнаестак минута морати да причекате на своју "шољу".

А-Л-Е-К-С-А-Н-Д-Р-А. Слово по слово сам спеловала у Прагу када сам први пут пила "Старбаксову" кафу. Данас је било лакше.

Свој радни дан сам започела у новоотвореном београдском "Старбаксу", на крају Кнез Михаилове. 

Испред улаза затичем ред који се протеже до улазних врата. Гледам у сат како бих израчунала колико ми треба минута да дођем до своје прве кафе.

Нису сви стрпљиви. Три туристкиње, на пример, "прескачу" пола реда, што изазива незадовољство код нас који чекамо. Оне за то не маре. Због великог реда неколико девојака иза мене одустаје од своје кафе.

С обзиром на приче о високој цени кафе овог светски познатог ланца, чини ми се да у односу на околне кафетерије у центру града није драстично скупља. На пример, мали кафе лате је 240 динара, док мали еспресо можете да купите за 160 динара.

Мало "јаче" су цене ледених кафа и фрапућина. На пример, средњи карамел фрапућино је 360 динара, док је средњи јава чип фрапућино 400 динара. 

После 15 минута долазим на ред и поручујем мали капућино који кошта 240 динара. Чекам још два минута да кафа буде готова и добијам препознатљиву белу чашу са "Старбакс" логом и својим именом на њој. Овај пут нисам морала да спелујем своје име.

Уколико волите да осетите добар укус кафе, а да млека опет не мањка, сигурно ће вам се овај капућино наћи на листи жеља.

Ако ме сећање добро служи, "Старбаксова" кафа у Прагу није била ништа боља од ове у "Рајићевој". 

Иако кафетерија предвиђа место за око 140 љубитеља кафе, деловало ми је да то ипак није довољно за све купце који су се овог преподнева непрестано смењивали. Сви столови, укључујући и оне у башти, били су попуњени.

Како је "Старбакс" у свету карактеристичан и по томе што је место где студенти долазе да уче, а пословни људи уз прву кафу започињу свој радни дан, тако је овог јутра изгледао и београдски "Старбакс".

Међу купцима је било старијих, али и родитеља са децом, а неки од њих су и први пут пробали укус "Старбакс" кафе.

За укус "Старбаксове" кафе више не морамо да идемо ван Србије, али можда комшије сада буду долазиле код нас.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи