Ђорђу испуњене највеће жеље, стигли трактор и циркулар

Прича о Ђорђу Марковићу из села Чепуре код Параћина, коју је РТС објавио прошлог месеца, добила је срећан крај. После апела хуманим људима, шеснаестогодишњи Ђорђе, који са сестром брине о болесном оцу и комплетном домаћинству, добио је жељени циркулар и трактор који ће му помоћи да лакше обрађује свој хектар и по земље.

Осмех на лицу дечака који је стицајем животних околности прерано сазрео. Од дародавца Ђорђе је добио полован трактор са прикључним машинама и обећање да ће све неоходне поправке бити плаћене.

"Стигао је трактор, може да се ради сада мало више и да се уради нешто и све", прича Ђорђе и истиче да је трактор добио од "Бокија из 'Амадеус бенда'".

Посредством Удружења "Параћин, мали град велико срце" Ђорђу је већ уручен циркулар па ће уместо надничења по селу сада моћи да од сечења дрва нешто и заради.

За њега и сестру Александру стиже помоћ у храни, кућној хемији, одећи. Покретач акције за помоћ Марковићима из Чепура каже да упркос томе што има много оних којима је помоћ потребна има и хуманих људи.

"Има хуманих људи, стварно има доста, ја се опет и овом приликом захваљујем свима који су учествовали у овој акцији за Ђорђа. Ту смо и даље за оно што Ђорђу треба у наредном периоду, значи оно што је тражио – то је и добио", наглашава Елвин Станковић Дуца из Удружење "Параћин, мали град велико срце"

Са двадесет хиљада динара, колика је очева пензија и накнада за туђу негу и помоћ, Александра и Ђорђе сада живе мало опуштеније.

Брига о непокретном оцу и смрт мајке прошле године их је, кажу, очврсла, као и чињеница да су други препознали њихов труд да живе часно и поштено.

Упитан има ли још неку жељу, Ђорђе одговара: "Па за сада скоро све су испуњене."

Удружењу "Параћин, мали град велико срце" јавио се и донатор који ће на кући заменити пропалу столарију. А до следећег пролећа, обећава Ђорђе, биће обрађен и сваки метар земље који имају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво