Реаговање РТС-а на манипулисање подацима о гледаности

Радио-телевизија Србије реагује на наводе телевизије Н1 о гледаности ТВ програма у Србији у суботу, 13. априла. Непотпуним и сензационалистичким насловом саопштења гледаоци се доводе у заблуду, а подацима манипулише.

"Н1 у суботу гледанија од РТС-а и националних телевизија" је нетачна информација. У случају да сте прочитали само наслов ове вести, не бисте имали потпуну и тачну информацију да се наведени подаци односе – само на кориснике СББ платформе, што се помиње тек једном, на почетку текста.

Свака даља информација о резултатима гледаности у истом саопштењу не садржи ту врло важну одредницу. Исти приступ непотпуног саопштавања резултата, Н1 понавља и за резултате истраживања гледаности од петка и недеље.

Будимо прецизни – дневни аудиторијум (рич) Првог програма РТС-а међу свим гледаоцима ТВ програма у Србији у суботу био је 3.145.000, док је истог дана ТВ Н1 имала рич од 847.000 гледалаца и била тек шеста по гледаности телевизија.

У петак и недељу РТС 1 био је најгледанији ТВ програм у Србији, са дневним аудиторијумом од преко 3.000.000 гледалаца у петак и 3.300.000 у недељу.

Иако се из наслова "Утисак недеље и Вече са Иваном Ивановићем поново најгледанији програми" може закључити да се подаци о тим емисијама на ТВ Нова С односе на територију целе Србије и да су резултати импозантни, бројеви показују супротно – "Утисак недеље" био је 49. садржај на листи 50 најгледанијих емисија у недељу, док се "Вече са Иваном Ивановићем" није ни нашло на листи 50 најгледанијих.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво