Чартер летови за Грчку скоро распродати

Туристичка сезона је на прагу. Неки се двоуме да ли ће на море аутомобилом или авионом. Аутомобилисти могу да рачунају да ће до Грчке ићи ауто-путем, али за Турску, Египат, Тунис, Шпанију тражи се место више у највљеним чартер летовима. Чак 800.000 српских туриста се очекује у Грчкој која овога лета мора да примени строжу контолу туриста који не долазе из земаља шенгенске листе.

Више од 83 одсто грађана Србије планира да одмор проведе у Грчкој, према анкети Националне асоцијације туристичких агенција, што је досадашњи рекорд. Од 7. априла почели су систематични прегледи на авионским терминалима у Грчкој па су гужве током пасошке контроле веће.

Како кажу у агенцијама, чартери за Грчку су скоро распродати, нарочито за острва, а њихова цена остала је иста – око 180 евра повратна карта.

"Новост што се тиче чартера је Јонска обала и, пре свега, аеродром 'Превеза', са којег можемо превести путнике до Сивоте Парге и Лефкаде, што раније није било могуће. Ови аранжмани су изузетно популарни и због јако прихватљиве цене јер је претежно апартмански смештај", истиче тур-оператер Љубиша Нешовановић.

Лето је сезона када се највише путује авионом, па је тако из Београда "Ер Србијом" могуће после много година на лето отпутовати директно у Шпанију и то у Мадрид и Барселону.

Још 12 нових линија очекује домаће путнике а конкуренција у ценама лета из Беогарда преко океана довела је до тога да за 430 евра можете добити повратну карту за Њујорк.

"Од првог јуна крећу нови летови, негде око 10 одсто се очекује повећање чартер и лоу кост саобраћаја, тако да карата има по повољним ценама током целог лета", рекао је туристички посленик Игор Врањешевић.

Свакако треба на време испланирати путовање, а, како кажу оператери, због већег броја летова из Ниша оно може бити повољније него да летите из Будимпеште или Темишвара.

Лоу костери, када се код њих купују карте шест месеци унапред могу коштати и до 25 евра по правцу за неку од дестинација у Европи а Ниш је далеко доступнија дестинација него градови у Румунији или Мађарској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи