Пакистанац сe криo испод шасије камиона

Цариници су на граничном прелазу Шид, спречили једног мигранта да се илегално пребаци преко границе, саопштила је Управа царина.

Двадесетосмогодишњи држављанин Пакистана пронађен је испод камиона крагујевачких регистарских ознака који се натоварен кабловима за белу технику упутио ка Италији.

Мигранта, за кога се испоставило да има легитимацију прихватног центра у Кикинди, пријавио је цариницима возач након што је приметио да се шуња око камиона.

Још два таква, по живот опасна подухвата, забележена су у скорије време на излазној страни прелаза Хоргош, када су људске силуете испод камиона регистроване на снимцима скенера.

Тако је 7. марта ове године, у простору између палетара и пода камиона, откривен један држављанин Бангладеша који је покушао да се сакривен испод шлепера српских регистрација који је превозио товар сојиног брашна из наше земље ка Немачкој, илегално домогне Западне Европе.

Цариници на Хоргошу добро се сећају још једног екстремног илегалног путника – Албанца кога су 15. октобра прошле године затекли како седи на резервном точку камиона који је од Параћина празан путовао ка Мађарској ради утовара робе.

број коментара 0 Пошаљи коментар