Захтев за привремену меру због нумерације канала РТС-а

Након одлуке СББ-а да Први програм РТС-а са друге позиције помери на трећу, РТС је од Привредног суда у Београду тражио да одреди привремену меру којом би СББ-у наложио да поштује РЕМ-ове Обавезујуће критеријуме за ближе утврђивање логичке нумерације канала од 25.03.2019. године и да основне програме јавног медијског сервиса у својој мрежи реемитује у складу са прописаним критеријумима.

Закон о електронским медијима прописује да је РЕМ у обавези да утврди логичку нумерацију канала.

Подсећамо да од лета 2015. РТС тражи од РЕМ-а да утврди логичку нумерацију канала по којој би се РТС 1, РТС 2 и РТС 3 нашли на прве три позиције. РТС је захтев поновио у пролеће 2017, када је СББ са прве позиције РТС 1 померио на другу позицију.

Савет Регулаторног тела за електронске медије је на седници 25. марта 2019. године поднео захтев за покретање прекршајног поступка надлежном прекршајном суду против СББ-а због повреде одредбе члана 100. Закона о електронским медијима.

На наредној седници, 26. марта 2019. године, Савет је донео одлуку којом је упозорио СББ да је неопходно да распоред канала одмах врати пређашње стање.

СББ-у је упућен допис да је потребно да поштује све законске обавезе и одлуке Регулатора.

Након утврђених чињеница о непоштовању Обавезујућих критеријума за ближе утврђивање логичке нумерације канала од стране СББ-а, Савет РЕМ-а је 2. априла 2019. године донео одлуку о прослеђивању извештаја РАТЕЛ-у, ради подношења пријаве инспекцији надлежног министарства у циљу отклањања утврђених неправилности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво