Малчански берберин поново на слободи, мештани забринути

Нинослав Јовановић, познат као "малчански берберин" поново је на слободи, после пет месеци проведених у затвору због полног узнемиравања жена на друштвеним мрежама.

Становнике села Малче код Ниша узнемирила је ова вест, будући да је Јовановић претходно био осуђен на 15 година затвора због силовања, али му је прошлог лета Врховни суд умањио казну за три године.

У селу Малча нерадо говоре о Нинославу Јовановићу, силоватељу повратнику, који је до недавно поново био у затвору. Многи не желе да коментаришу његово пуштање на слободу али већина страхује за безбедност жена и деце.

Име Малчански берберин Јовановић је добио пошто је на суђењу за силовање 12-годишње девојчице признао да га шишање сексуално узбуђује, последњи пут је на то наводио девојчице на друштвеним мрежама.

Истина је, кажу у Малчи, да је Нинослав Јовановић после 12 година затвора покушао да живи нормалним животом, оженио се и запослио, али је убрзо поново завршио у затвору.

Јурић: Потребна већа заштита жртава 

Он је један у низу, каже отац убијене Тијане Јурић, јер се на предавањима у школама широм Србије често јављају деца која су сексуално злостављана. Јурић упозорава на то и каже да је потребна већа заштита жртава.

"Многа деца, многе породице данас уопште не излазе у јавност, не желе да пријављују случајеве сексуалног злостављања искључиво због тога што их ми као друштво нисмо заштитили и то је она порука о којој ја причам – немојте ми причати о томе да ли ће криминалитет бити онакав или овакав, причајмо о томе како да заштитимо децу, како да заштитимо жртве", каже Игор Јурић из Фондације "Тијана Јурић".

Адвокат Небојша Станковић каже да иако "нико није крив док се не докаже супротно" из моралних разлога одбија овакве случајеве и сматра да пооштравањем казни друштво изражава свој став.

"Порука најширег друштва свим потенцијалним извршиоцима на који начин се друштво одређује у односу на овакву врсту кривичних дела. Свакако да је време једини критеријум који ће показати конкретан утицај евентуалне промене законодавства за ову групу кривичних дела", каже Станковић.

Увођење доживотног затвора за починиоце најсвирепијих дела, уз потписе 160.000 грађана покренула је фондација "Тијана Јурић", подржао је и државни врх, али је предлог још у процедури.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара