Не отварајте врата непознатима

Полиција још трага за разбојником који је улазио у станове у Београду представљајући се као водоинсталатер. Горан Мандић са Факултета за безбедност рекао је за РТС да су мета разбојника најчешће старији људи који су одрастали у другим временима и који имају другачије размишљање о безбедности у односу на данашњу ситуацију.

Горан Мандић је, гостујући у "Београдској хроници", рекао да постоји више начина које користе разбојници. Могу да типују на неки стан, a могу и да иду од врата до врата.

Додаје и да је веома захтевно дати прецизан одговор на питање како они раде и да то зависи од профила – да ли је реч о професионалцу или о неком ко је тек кренуо у причу.

Такође, додаје да се преваре разликују и у зависности од тога да ли је реч о радном дану или викенду и од тога да ли је неко присутан код куће. Ако никог нема у кући, онда разбојници типују на тешку крађу и обијање.

Горан Мандић упозорава да не би требало отварати врата непознатима и да би увек преко шпијунке требало проверити о коме се ради.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво