Амбасада САД донирала опрему МУП-у и Управи царина

Америчка амбасада у Београду донирала је МУП-у Србије и Управи царина орему вредну 1,2 милиона долара.

Стефановић је рекао да ће ова опрема и возила омогућити да јединице МУП-а буду ефикасније и додао да се кроз сарадњу и рад са САД подижу капацитети за спречавање организованог криминала, тероризма, наркотрафикинга...

Како је навео, један део дониране опреме није приказан јер их већ користи Криминалистичка полиција.

Додао је да се сарадња са САД огледа и у великом броју тренинга који су заједно одржали припадници МУП-а Србије са америчким колегама.

"Опрема коју смо данас приказали представља значајан фактор да ефикасност и граничне полиције и криминалистичке, буде већа", казао је Стефановић.

Скот је навео да САД кроз разне програме обезбеђују Србији техничку помоћ, и истакао да полиције две земље имају добру сарадњу у борби против наркотрафикинга, организованог криминала, тероризма...

Како је навео, Амбасада САД је од 2006. године до данас поклонила МУП-у 12 милиона долара, један део кроз опрему, а један део кроз обуке.

"Данас донирана опрема ојачаће Србију у борби против шверца оружја, дроге, до откривања тајних лабораторија, трговине људима, тероризма...", рекао је Скот.

Томић је навео да сарадња Управе царина са САД траје од 2005. године, и да је у оквиру те сарадње царина добила техничку и ИТ опрему, возила, а вршене су и обуке.

"Све то нам помаже у борби против организованог криминала и шверца наркотицима", казао је Томић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво