Чачанин један од најбољих наставника бивше Југославије

Владимир Мајсторовић, професор Прехрамбено-угоститељске школе у Чачку, један је од добитника награде "Најбољи наставник бивше Југославије" која му је недавно уручена у Скопљу. Награди је претходио јавни конкурс за све наставнике и професоре са територије бивше Југославије.

Готово две деценије Владимир Мајсторовић предано и стрпљиво ђацима преноси знање из географије. Поред тога што је сваки час другачији допуњава га занимљивостима из света и са путовања. Често у предавањима користи и сувенире из градова које је посетио. 

Звање једног од најбољих наставника бивше Југославије његове ђаке није изненадило. Кажу, за њих увек има лепу реч и осмех.

"Професор је заиста диван. Има стрпљења. Наставу приказује на најбољи могући начин како би свима било занимљиво. За сваку лекцију има спремну презентацију", наводи Александра Плазинић, ученица.

Милица Ружић наводи да је сарадња са професором била изузетна. Уважавао је, како каже, све њихове идеје.

Поред награде "Најбољи наставник бивше Југославије", професор Мајсторовић је добитник и бројних домаћих награда, међу којима су – Ментор године, "Чаробњак просвете", "Најбољи едукатори Србије".

Награде су му каже, велики подстрек за даљи рад.

"Трудим се да оставим добар утисак не само у односу према ученицима, него и према колегама. Ученицима на занимљив начин презентујем теме које радимо, користим различите иновативне методе у настави. Наравно деца прате предавања", наводи Владимир Мајсторовић, наставник географије из Чачка.

Поред наставе, Владимир се бави и писањем али и еколошким активизмом. Пише туристичке публикације и промовише домаћи туризам. И управо његови ученици из туризма на такмичењима освајају прва места.

"Једна књига, једна оловка, једно дете и један наставник могу да промене свет", мото је Асоцијације најбољих наставника коју су основале учитељице Жељана Радојичић Лукић из Србије и Весела Богдановић из Македоније, финалисткиње прошлогодишњег такмичења за најбољег учитеља света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара