Протест грађана у парку Војводе Вука

У парку Војводе Вука у Београду окупили су се грађани који живе у околним улицама и противе се претварању тог дела града у пешачку зону.

Они се противе да се затвори један коловоз једној од једине две преостале комуникације на Варош капији, на потезу Саборна црква – Чубрина – Палас – Царице Милице, као и да парк Војводе Вука поплоче "водопропусним" плочама и претвори у сквер.

Станари кажу да их нико није питао да ли желе да живе у пешачкој зони, и зато су се организовали у удружење грађана.

Међу окупљенима су, поред станара околних улица, били и посланик ДС-а Балша Божовић, као и потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе СзС у скупштини града Никола Јовановић.

Једна станрка је рекла да је проблем што неће моћи да им приђу ни возила хитне помоћи и ватрогасци, на пример.

Градски урбаниста Марко Стојчић је раније данас негирао тврдње да се потпуно укида саобраћај у пешачкој зони у центру Београда, јер ће он функционисати у делу Грачаничке улице до Улице краља Петра.

Поред тога, сваки део пешачке зоне у коначном решењу ће имати потапајуће стубиће и ватрогасна и возила Хитне помоћи моћи ће да уђу у пешачку зону, рекао је он.

Стојчић је најавио да ће у наредних неколико дана грађанима бити подељени леци путем којих ће моћи да се информишу о томе где ће бити контејнери и потапајући стубићи, а куда ће моћи да пролазе аутомобили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво