Тeлевизији Мост забрањен улазак у цркву Св. Димитрија

Екипи Телевизије Мост онемогућено је да уђе у цркву Светог Димитрија у северном делу Косовске Митровице, где су дошли да испрате посету делегација неколико општина из Републике Српске Србима на Косову и Метохији, наводи та телевизија.

ТВ Мост на сајту наводи да је њиховог новинара и сниматеља на вратима цркве зауставио свештеник и рекао да ТВ Мост нема благослов епископа Рашко-призренског Теодосија за улазак у цркву, као и да им је до даљег онемогућен улазак у епархијске храмове.

ТВ Мост наводи да месни свештеник није дао никакво објашњење ове одлуке.

"Рекао је само да морамо да пошаљемо извињење владики Теодосију и затражио је да наша екипа напусти цркву", наводи ТВ Мост и додаје да је ово први пут да тој телевизији представници СПЦ забране улазак у храмове, и то баш на дан када се обележава 20 година од почетка НАТО агресије.

ТВ Мост наводи да су упутили одмах писмо владики Теодосију са питањима да ли је тачно да је то његова одлука и који је разлог за тако нешто.

"Надамо се да ћемо ускоро сазнати о чему се ради и да ће наша телевизија у најбржем року поново имати могућност да прати сва дешавања у црквеним храмовима на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи