Стефановић: Предложићу да не буде пререгистрације трактора

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће влади предложити нове измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима на основу којих пољопривредни произвођачи неће морати да пререгиструју тракторе и пољопривредне машине којима су издате трајне регистрације и старе регистарске таблице.

"Тачније, предложићемо да се изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима предвиди да старе таблице и потврде важе и даље уз поседовање одговарајуће потврде о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза", наводи Стефановић.

Министар подсећа да је обавеза да се трактори и пољопривредне машине пререгиструју донета Законом о безбедности саобраћаја на путевима који је усвојен још 2009. године, а примена те одредбе је требала да почне 03. априла ове године.

"Изменама Закона које ћу предложити укинућемо одлуку о пререгистрацији трактора и пољопривредних машина, јер не желимо да пољопривредне произвођаче излажемо додатним трошковима", објаснио је Стефановић, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Додаје да ће власници морати да поседују једино потврду о техничкој исправности, што је, како каже, и до сада била законска обавеза, јер је циљ, како каже – да та возила буду сигурна и исправна, пре свега због безбедности свих учесника у саобраћају.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 23. мар 2019, 20:01) - Mića [нерегистровани]

Ispravnost i bezbednost na drumu

Ne treba novi namet da bude ali je mnogo poljoprivrednih masina neispravno pogotovo nocu,samo neka budu ispravni i sve ce biti kako treba .

(субота, 23. мар 2019, 18:46) - Siki [нерегистровани]

Dobar i realan predlog

Sasvim je korektan predlog dase sa poljoprivrednim masinama ostane po starom o registraciji poljoprivradnih masina.