Осуде због најновијег поступка Драгољуба Симоновића

Чланови Радне група за безбедност новинара из медијских асоцијација и удружењa осудили су поступак бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића који је поново етикетирао редакцију "Жиг инфо", чијем је новинару Милану Јовановићу подметањем пожара спаљена кућа.

Драгољуб Симоновић је, након ослобађања из притвора, преко свог приватног профила на Фејсбуку, пренео наводе портала који воде кампању против портала Жиг инфо, наводи се у саопштењу новинарких удружења, уз подсећање да је Симоновић осумњичен да је наложио подметање пожара у кућу новинара Милана Јовановића.

"Разумемо да преношење навода са портала није забрањено, али мислимо да човек против кога се води поступак, и који је пуштен да се брани са слободе, не би никако смео да се на овај начин обраћа онима који су оштећени у том поступку", наглашено је у саопштењу након што је уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић обавестио новинарска удружења да је забринут за безбедност свих чланова редакције, као и за безбедност њихових попродица.

Удружења указују да је Симовић, јавно пружајући подршку кампањи против редакције Жиг инфо, показао како "не мења однос према новинарима који су критички писали о његовом раду, чиме баца сенку и на судску одлуку да му се дозволи да се брани са слободе".

"Уверени смо да због оваквог понашања Симоновића има разлога за преиспитивање одлуке којом је пуштен да се брани са слободе", наводи се у саопштењу које потписују Удружење новинара Србије, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија, Асоцијација медија и Асоцијација онлајн медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи