Градови из Српске помажу Космету

Делегација Савеза општина и градова Републике Српске (РС) посетила је, заједно са замеником директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељком Јовићем Удружење родитеља "Подржи ме", а које се бави решавањем проблема потреба породица деце и младих са потешкоћама у развоју.

Удружење функционише на простору све четири општине на северу КиМ, делује у простору који је обезбеђен донацијом Владе РС, а на иницијативу Одбора за помоћ КиМ на чијем је челу Милорад Арлов.

Како је рекао Арлов, пренеће како људи овде живе, стаће иза српског народа на КиМ, као што су и до сада чинили, и најавио да ће 26. јуна почети изградња дневног центра за родитеље, чланове Удружења "Подржи ме", како би имали смештај као најугроженија категорија становништа на простору јужне српске покрајине.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић је рекао да се и не мора причати колико Срби на КиМ тешко живе, не само због економске и политичке, већ и пре свега због безбедносне ситуације.

"Нама свима много значи сваки вид подршке и сам осмех нам много значи. Посебно нам значи што су са нама наша браћа и сестре из РС. Са нама су и уз нас", рекао је Јовић.

Председница Удружења родитеља "Подржи ме" Ивана Ракић је изразила задовољство посетом и подвукла да то значи да нису сами, и да да им оваква подршка даје снагу за даљу борбу, опстанак и останак.

Делегацију чине представници општина и градова Требиње, Језеро, Челина, Теслић и Шамац, а планирано је да обиђу српске средине и манастире на Косову и Метохији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара