Жељко Маторчевић: Мете смо на друштвеним мрежама

Уредник портала "Жиг инфо" Жељко Маторчевић обавестио је Удружење новинара Србије да бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, оптужен да је наручио паљење куће Милана Јовановића, на друштвеним мрежама "таргетира новинаре" тог портала.

Жељко Маторчевић је рекао да након што је Симоновић изашао из притвора и поднео оставку на место председника Градске општине Гроцка и све страначке функције, а која је усвојена, на Фејсбуку се појављују странице које воде кампању против новинара "Жиг инфа" и телевизије Н1, наводи се у саопштењу УНС-а.

"Оно што је јако забрињавајуће је што Драгољуб Симоновић преко свог Фејсбук профила учествује у том таргетирању. Поделио је фотографију са странице 'Првенство портал инфо' на којој се налазе новинари 'Жиг инфа' са целокупним подацима", рекао је УНС-у Маторчевић.

Како се наводи, на фотографији са Фејсбук странице "Првенство портал инфо" коју је Маторчевић послао УНС-у, осим њега су и новинари портала "Жиг инфо" Милан Јовановић, Зоран Лалић и Слободан Симић са њиховим редакцијским имејлом, као и матичним бројем и ПИБ-ом тог портала.

Маторчевић је УНС-у рекао да је "изузетно забринут за безбедност свих чланова редакције као и за њихове породице и да је просто невероватно да се напади и даље настављају".

Осим те фотографије, на Фејсбук страници "Првенство портал инфо" објављена је и фотографија на којој је сарадник "Жиг инфа" Зоран Лалић са певачицом Бојаном Цветковић Шијачки, каже се у саопштењу УНС-а.

У саопштењу се додаје да у опису те фотографије стоји да је Лалић "пријатељ" са певачицом Цветковић Шијачки и да се зато поставља питање да ли је она његов "доушник за информације" у вези са паљењем куће Милана Јовановића.

Зоран Лалић је рекао УНС-у да је тачно да познаје Цветковић Шијачки, а да је та фотографија из 2015. године.

"Имам фотографију и са Драгољубом Симоновићем, што не значи да сам учествовао у паљењу куће Милана Јовановића", казао је Лалић УНС-у.

Лалић: Забринут сам за безбедност породице

Сарадник "Жиг инфа" Зоран Лалић рекао је УНС-у да се из објава на Фејсбук страници "Првенство портал инфо" може "јасно закључити" да њу води брат Драгољуба Симоновића, Славко, саопштио је УНС.

Говорећи о разлозима тих објава, Лалић је УНС-у рекао да је на порталу "Жиг инфо" писао о буџетским злоупотребама Општине Гроцка у које је Славко укључен, наводи се у саопштењу.

"Нисам лично забринут за своју, већ безбедност своје породице. Не знам да ли ће ми неко прићи са леђа, као што је октобра прошле године Жељку Маторчевићу када му је поломљена јагодична кост", рекао је Лалић УНС-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво