Математичка формула успеха пиротског четверца

Ученици пиротске гимназије тријумфовали су на републичком такмичењу из математике, освојивши све три награде. Овај успех обезбедио им је максималан број поена на пријемном испиту.

Златно одличје Алексу Стојиљковића води на међународну математичку олимпијаду.

Алекса каже да је такмичење било тешко и напорно, као и припреме. "Али ето, прво место и одлазак на светску математичку олимпијаду и положен пријемни из математике. То су резултати", истиче Алекса и додаје да је математика баук, али не највећи.

Суштина, као и за све друго у животу, је много рада и труда и тада је успех загарантован.

"Поносан сам што сам у тиму који из године у годину доноси велике награде овој школи, нарочито у области природних наука", каже Марко Стојановић, добитник друге награде.

"Интересантан је податак да сам ја једини ученик у Србији који за сада на седам државних такмичења и исто толико награда", рекао је Алеска Стефановић, који је освојио трећу награду.

Владан Васић, добитник треће награда каже да му награда пуно значи, нарочито због тога што не  мора да полаже математику на пријемном испиту за факултете где се полаже математика.

Њихова професорка математике истиче да је привилегија када имате овакве ђаке.

"Они су већ од првог разреда били опредељени. Имали су јасно постављене циљеве, знали су да се организују, а поред тога су и веома амбициозни и талентовани. Тако да све то заједно, са једним огромним радом и са њиховим напорима је довело до ових значајних резултата", рекла је Нада Поповић, професорка математике.

Гимназијски четверац за неколико дана креће на такмичења из физике и хемије. Напорне припреме их не спречавају да пишу поезију, сликају, свирају и како нам шеретски рекоше филозофирају на љубавне теме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се