Мистериозни дим прекрио Нови Сад

Дим који се јутрос спустио на већи део Новог Сада се повукао, али за сада се не зна одакле је дошао и шта га је узроковало. Ватрогасци су изашли на терен са два возила, али нису пронашли пожар.

У Сектору за заштиту и спасавање рекли су за РТВ да је највероватније горело ван града, а дим се спустио на Нови Сад због ниског притиска.

Танјугу је раније речено да су екипе ватрогасаца и полиције обишле Нови Сад, сва околна места и цео потез од села Степановићева до Ковиља, чак и Фрушку гору и да нигде није пронађен извор пожара.

Како је пренео портал 021, из ЈП "Чистоћа" рекли су да није реч о депонији.

Према подацима аутоматских станица које у граду бележе концентрације штетних материја у ваздуху, на мерном месту у Руменачкој улици у осам часова дошло је до знатног пораста суспеднованих честица ПМ-10, прашине и сличног са 40 на преко 200 микрограма по метру кубном.

Портал 021 пише да то говори да је бар у овом делу Новог Сада било значајнијег загађења ваздуха, јер у уобичајеним условима максимално износи 50 микрограма по метру кубном.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво