Аранжман за Венецију (ни)је аранжман за Лидо ди Језоло

Туристичке агенције више неће моћи да нуде или рекламирају аранжмане по једној, а да их наплаћују по другој цени, будући да су многе од њих до сада управо на овај начин привлачиле купце. O одредбама новог закона, који обавезује туристичке агенције на поштенији однос према путницима, за РТС је говорио Александар Сеничић, директор Јуте.

Агенције које нуде путовање у Венецију неће моћи накнадно, као до сада, да наплаћују трансфер до Венеције, јер су путници смештени 50 километара даље. Понуда ће морати недвосмислено да истакне шта подразумева.

Александар Сеничић је за РТС објаснио да ће путници и даље моћи да се смештају у, на пример, Лидо ди Језолу, али да агенција не може тај аранжман да назове "Венеција", па ван цене аранжмана да наплаћује трансфер.

"Све услуге морају бити укључене за оно што сте објавили као носилац програма. То је овим законом регулисано, а било је озбиљан проблем. Било је много програма који су наизглед јако јефтини, за Беч, Праг, Берлин, а путници су смештени далеко, па се додатно наплаћивао трансфер до места које се рекламирало", објаснио је Сеничић.

Иако је и до сада у програму углавном то било назначено, путници се углавном нису довољно информисали. Сеничић је поручио да такви аранжмани више неће бити дозвољени.

"Овај закон 22. марта ступа на снагу, али његова примена креће од краја летње сезоне, јер имамо период прилагођавања од шест месеци", навео је Сеничић и поручио грађанима да добро прочитају програме путовања.

Аранжман без аеродромских такси више неће стајати у понуди, јер ће, према новом Закону о туризму, агенција бити у обавези да истиче коначну цену аранжмана, са свим, до сада скривеним, трошковима.

Нови закон омогућиће и већа овлашћења туристичким инспекторима. Они ће моћи да плате услугу, па тек онда да се идентификују и на тај начин провере рад не само агенција већ и хотелијера и других угоститеља. Моћи ће одмах да издају решење о казнама и више контролишу укупно пословање.

Очекује се да до краја маја буде усвојен и правилник о гаранцији путовања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво