Копаоник, ски-трка за изградњу Родитељске куће

Деци оболелој од рака ове суботе на Копаонику ће моћи да помогну сви скијаши и бордери који се пријаве за учешће на хуманитарној ски-трци. Трку организују "Скијалишта Србије" и Нурдор, а сав приход од котизације намењен је изградњи Родитељске куће у Београду.

Под слоганом "И ја се борим" традиционална заршна трка "Скијалишта Србије" на Копаонику ове године је намењена деци оболелој од рака. Тачно у подне, 23. марта на Караман гребену скијаће се за изградњу Родитељске куће у Београду.

"Сви они који желе да учествују и да помогну ову нашу акцију могу да се пријаве путем сајта Скијалишта Србије или на лицу места на продајним местима на Копанику. Учешће у овој трци је минимум хиљаду динара и они који не желе да скијају, али желе да помогну, могу да купе мајице или качкете који се такође налазе на Копаонику на продајним местима и сав приход који скупимо ићи ће за изградњу нове Родитељске куће у Београду", каже Ана Јовановић из "Скијалишта Србије". 

Нурдор за сада има пет Родитељских кућа – у Нишу, Новом Саду и три у Београду. То, нажалост, није довољно, јер се у престоници од рака лече деца из целе земље, али и из региона.

"Што се тиче Београда потреба у Родитељској кући је двадесетак соба, ми за сада имамо 13 и зато нам заиста фали и најважније је да решимо смештај деце која се две године лече и која су две године одвојена од својих породица и своје куће. То је велика помоћ за породице које би да нема Родитељске куће морали да живе код рођака, да изнајмљују станове или није се ретко дешавало да родитељи спавају по парковима или по колима због финансијске ситуације", каже Јоланд Корора из Нурдора.   

Ово је наставак добре сарадње Нурдора и "Скијалишта" који су на Копаонику организовали и ски-кампове за децу која се опорављају од рака. Сви који желе да помогну то могу да учине уплатом на жиро рачун Нурдора на број 170-30010715000-82.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи