Додељене награде "Најевропљанин" за 2018. годину

У оквиру манифестације "Европско вече у Београду – Најевропљани", која се одржава већ 19 година, проглашени су "Најевропљани" у 2018. години у Србији.

У области политике за "Најевропљанина" проглашен је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, у области спољне политике у категорији страних држављана на раду у Србији за "Најевропљанина" је проглашен амбасадор Турске Танжу Билгич, док је Александра Томић, шефица Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе, "Најевропљанка" у области евроинтеграција.

"Најевропљанин" привредник је Драган Павелић, извршни директор и члан Управног одбора компаније "Страбаг", Драган Капичић, генерални директор компаније "Сигма" победник је у категорији раyвојних програма, а за предузетништво је награђена Слободанка Влајичић, која води компанију "Невена Лесковац".

Отварајући манифестацију, присутнима се обратио градоначелник Београда Зоран Радојичић који је навео да је циљ ове манифестације да се приближи процес евроинтеграција грађанима Београда и Србије и додао да се наградом "Најевропљанин" награђују појединци и институције које су дале највећи допринос повезивању Србије са ЕУ у протеклој години.

Подсетио је да је у Београду у претходној години започето неколико пројеката из програма ЕУ и додао да се ове године очекује да почне пројекат ИПАРД 2018. који се бави рехабилитацијом зграда, реновирањем Хитне помоћи и Библиотеке града Београда.

Визија људи који воде град је да се он развија на тековинама и вредностима ЕУ, навео је Радојичић.

"Зато и тежимо да Београд буде паметан и зелени град, да има одржив развој са бољим квалитетом живота свих грађана, било које националности, вере, политичке опције. Бољи живот и квалитет живота за све", нагласио је Радојичић.

Пастор је, обраћајући се у име свих добитника, навео да европски пројекат нема алтернативе, као и да за њега он не представља достизање идеала у организационом смислу, већ је то стремљење ка побољшању окружења и друштва у којем живимо.

"За мене је европски пројекат пре свега везан за Србију. Да ли је тај пројекат Сизифов посао – верујем да није, јер ако би био онда не би имало смисла ујутру устати, размишљати о томе шта треба тог дана урадити", поручио је Пастор. 

Каже да је убеђен да тај његов став дели велики број суграђана и велики број људи који верују да друштво које градимо и у којем живимо може бити боље.

"За мене је ова награда нека врста друштвеног признања и верификације да се вреди трудити и радити", закључио је Пастор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво