РСФ о упаду у РТС и извештавању јавног сервиса

Међународна организација Репортери без граница (РСФ) осудила је насилни улазак демонстраната у зграду Радио-телевизије Србије истовремено позивајући јавни сервис да професионално извештава о протестима.

"РСФ осуђује методе демонстраната који су насилно ушли у седиште РТС-а протеклог викенда протестујући против њеног пристрасног извештавања и у покушају да учине да се њихов глас чује", наведено је у саопштењу ове организације.

"Неприхватљиво је да демонстранти треба да преузму контролу над неким медијем како би изразили своје неслагање са његовом уређивачком политиком и учинили да се чује њихов глас. Такве методе крше основне принципе здраве демократије", закључила је организација Репортери без граница.

У исто време РСФ позива РТС да, како се наводи, почне да извештава о тромесечном таласу антивладиних протеста у складу са професионалним стандардима.

"Позивамо РТС да испуни своју улогу јавног сервиса, што ће рећи да буде поуздан извор независног новинског извештавања", рекла је Паулин Адес Мевел, шеф деска РСФ-а за ЕУ и Балкан.

То, како је објаснила, значи да РТС мора да покрива талас протеста који расту претходна три месеца у Србији.

број коментара 0 Пошаљи коментар