Београђани, припремите се за још веће гужве од 1. априла

У Београду се тренутно ради на 27 локација. У плану је затварање Трга републике. Како ће то утицати на гужве у саобраћају?

Трг републике, према плану Градског секретаријата, због планираних радова биће затворен за саобраћај 1. априла. Захваљујући такозваном транспортном оделу плана и софтверским решењима, Секретаријат има прецизне податке како ће се после затварања појединих улица саобраћај развијати на преосталој мрежи.

"Када се затвори Трг републике, додатно оптерећење на уличној мрежи појавиће се на улицама Старине Новака, 27. марта и Деспота Стефана. То значи да су то зоне на које је потребно обратити посебну пажњу у смислу измена и успостављања привременог режима", напомиње Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај.

Реконструкцију Трга републике изводи Дирекција за градско грађевинско земљиште, а радови су тренутно на пешачкој зони. Од 1. априла доћи ће до обуставе саобраћаја од Палате Албанија до Народног позоришта, осим за тролејбуске линије.

"Обезбедиће се један контактни вод којим ће се тролејбуси извести на уличну мрежу до 7.00, а од 20.00 увече ће бити мрежа укључена, такође један вод, за повратак тролејбуса у гаражу. Од 7.00 до 20.00 мрежа ће бити искључена, неће бити под напоном, да би радови могли да се изводе безбедно", додаје Рафаиловић.

Од Славије улицом Краља Милана до Палате Албанија саобраћаће возила на линији 31 као и још два аутобуса. Испред Палате Албанија биће постављена привремена окретница, а у плану је измештање и такси станице. На прецизним мапама Секретаријата, црвена линија означава обуставу саобраћаја, а плава измену режима. За сваки месец је припремљен привремени режим саобраћаја.

"То практично значи да ће улице Трг републике, Царице Милице, Ресавска и Чубрина бити затворене за саобраћај, док ће улицама Карађорђева, Гаврила Принципа, Призренска преко Теразија до Трга Николе Пашића бити у привременом режиму, као и Славија због окретања тролејбуса", напомиње Рафаиловић. 

У Београду се на 27 локација тренутно изводе радови. На 19 градских подручја извођачи су комунална предузећа, а на осам приватна. До прецизних података за израду мапа Секретаријату је помогло и такозвано бројање саобраћаја у 2015. години.

Динамика радова зависи и од тога када ће које градилиште бити завршено да би се отворило ново.

Када се заврши реконструкција улице Гаврила Принципа, почињу радови на Савском тргу у неколико фаза. У првој фази неће утицати на саобраћај трамваја, па ће они саобраћати у правцу Славије и од Славије ка Тргу. План уличних радова и измена биће ажуриран свака три месеца, истичу у градском секретаријату за саобраћај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво