Успех београдских ученика на светском еколошком такмичењу

Двоје ученика освојило је златне медаље, а чак шесторо ђака београдске Основне школе "Дринка Павловић" и један из "Гимназије плус" пласирало се у финале једног од највећих светских еколошких такмичења за основце и средњошколце.

У организацији Фонда за одрживост живота а у партнерству са Унеском, Универзитетом Оксфорд, владама неколико земаља и бројним међународним организацијама, на такмичењу је учествовало 1.470 ученика из 53 земље, укључујући и најразвијеније - САД, Јапан, Кину, Велику Британију, Канаду, Турску...

У изузетно јакој конкуренцији, награђено је деветоро београдских ђака, којима би признања требало да буду уручена 8. јула у Викторији и Ванкуверу.

Осим што су аутори најбољих есеја с предлозима решења будућег живота на копну, представници Србије позвани су и да учествују и на светској школској дебати, под покровитељством УН, Владе канадске провинције Британска Колумбија и националних инжењерских академија САД, Велике Британије и Кине које су домаћини Самита глобалног изазова у инжењерству, и које ће доделити посебне награде најбољим учесницима школских дебата у Викторији и Ванкуверу.

Велики успех резултат је вишемесечног рада ученика с ментором Марином Дрндарски, познатом професорком биологије, чији су уџбеници добили лого "Националне Географије".

Професорка Дрндарски истиче да је ово није само њен успех и успех награђених ученика, већ и резултат који сигурно подиже углед Србије у утицајним светским научним, политичким и економским институцијама.

У наредна два месеца предстоји напоран рад на прикупљању средстава за одлазак у Канаду, на доделу награда и дебату, будући да организатори покривају само део трошкова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво