Вучић одликовао Алексеја Милера

Председник Александар Вучић уручио је Орден српске заставе другог степена Алексеју Милеру, председнику Управног одбора "Гаспрома". Милер је срцем, а не новцем показао како поштује малу земљу, слободарски опредљену и њен народ, који је увек успевао да сачува своју земљу, оценио је Вучић.

Председник је Милера одликовао за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Русије.

Милер је истакао да награду схвата као високу оцену рада целе компаније на српском тржишту.

"Велико хвала нашим српским партнерима, српским пријатељима на конструктивном и заједничком раду. Руско-српска сарадња ће јачати, наше партнерсто у енергетици ће се ширити и радићемо на новим пројектима. 'Гаспром' ће увек бити уз вас", поручио је Милер.

Истакао је да је "Гаспром" и у најкомпликованијим приликама. поштовао обавезу према грађанима Србије и испоручивао гас.

Српским партнерима је захавлио на конструктивној сарадњи на више поља, као што су испорука, транспорт и складиштење гаса.

"Последњих година се испоручује више гаса него што је предвиђено, испоруке су повећане за 150 милиона кубних метара у односу на уговорене количине, што ван сваке сумње сведочи о успешном социо-економском развоју Србије", рекао је Милер.

Према његовим речима, од почетка године је приметна тенденција раст испоруке гаса, у односу 2017. годину.

"Дајемо све од себе да појачамо транспорт и испоруку гаса на српско тржиште", рекао је Милер и и истакао значај складишта "Банатски двор".

Пословање НИС-а је оценио као успешним и подсетио да та компанија уплаћује највише новца буџет и води модернизацију предузећа на основу најновијих светских технологија.

Огроман потенцијал за развијање сарадње Србије и Русије

Милер је рекао да постоји огроман потенцијал за развој сарадње на пољу гасификације, али и додао да очекује нове заједничке пројекте на пољу културе и спорта.

Председник Србије је рекао да је Милер, тиме што је дошао да прими орден Србије, показао колико му је стало до пријатељских односа са српским народом.

Вучић сматра да је Србија од Милера научила колико је важна гасификација за напредак земље.

"Показали сте срцем, а не новцем како поштујете малу земљу, слободарски опредељену и народ који је увек успевао да сачува своју земљу", поручио је Вучић.

Истакао је да је историјска посета председника Владимира Путина била од изузетног значаја за развој односа две земље, а да је захваљујући председнику Русије, пријатељство две земље, које је чврсто и непоколебљиво, не само остало на истом ниову, већ је и унапређено.

Председник је додао да је сарадња Србије и Русије у области енергетике од непроцењивог значаја, као и међусобни пријатељски односи.

Вучић је рекао да захваљујући Милеру и "Гаспрому" грађани Србије не наилазе на проблеме са испоруком гаса.

Председник је указао да то није једина Милерова заслуга, већ да он као и "Гаспром" имају велику улогу у обнови Храма Светог Саве, симбола братске сарадње два православна народа.

"Да живи пријатељство Србије и Русије, а вама лично бескрајно хвала огромном доприносу који сте дали за развој наших односа", поручио је Вучић.

Церемонији у Председништву Србије присуствовали су амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, министар рударства и енергетике Александар Антић, генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, као и представници "Гаспрома".

Остали аутори: Ружица Врањковић
број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 19. мар 2019, 11:33) - anonymous [нерегистровани]

orden

Lep gest. Rusi podrzavaju Srbiju i mi cemo im uvek biti zahvalni na tome.

(уторак, 19. мар 2019, 10:35) - Daliborka [нерегистровани]

Prijatelji

Zasluženo odlikovanje.

(уторак, 19. мар 2019, 10:25) - Ivan [нерегистровани]

Veliki prijatelji

Čestitam!!! Rusija i Srbija su uvek bili veliki prijatelji.

(уторак, 19. мар 2019, 10:24) - Milena [нерегистровани]

nagrada

Zaslužena nagrada za predsednika Gasproma Alekseja Milera.