Сабадош: Нема померања избора

Председник Савеза јеврејских општина у Србији Роберт Сабадош демантовао је наводе да су избори за руководство Јеврејске општине Београд (ЈОБ) померени за 14. април и потврдио да ће они бити одржани како је раније планирано у недељу 17. марта.

Сабадош је на конференцији за новинаре рекао да опозвани председник ЈОБ Данило Медић шири дезинформације да су избори померени и да ће медијацију вршити Светски јеврејски конгрес.

"То је још једно подметање и криво интерпретирање Светског конгреса", рекао је Сабадош, који је новинарима поделио писмо конгреса у којем се наводи да због тога што не постоји сагласност о датуму избора за руководство ЈОБ, конгрес неће учествовати у изборима.

Он је додао да је конгрес упутио и писмо министарки правде Нели Кубуровић у којој тражи да Министарство упише да је Дубравко Ваић постао председник привремене управе ЈОБ.

Заменик председника привремене управе ЈОБ Бране Поповић рекао је да су кандидатуру за место председника до сада поднели Медић, Арон Фукс и Александар Јункер, али да ће се видети да ли ће скупштина одобрити све кандидатуре.

Упитан о томе има ли бојазни да ће на изборима доћи до насиља, Поповић је рекао да има бојазни, али да се надају да до тога неће доћи, као и да су скуп пријавили полицији и да ће гласачи и јавност улазити један по један у салу у којој ће бити избори.

Он је навео и да су о изборима обавештене амбасаде САД, Израела и Немачке, да ће међу посматрачима бити неколико јеврејских општина и да су позвани БИРН, ОЕБС и организација Против корупције.

Сабадош је рекао да јеврејска заједница осуђује и нападе на рабина Исака Асиела.

Рабин Асиел рекао је да је циљ напада да се оцрни његова личност, али да је то скретање са главног фокуса, односно злоупотреба које је радила претходна управа ЈОБ на челу са Медићем.
Он је додао да је измишљотина да је он повезан са опозицијом и да се он као рабин никада није бавио политиком, нити мешао у политичка питања.

Сабадош је на конференцији рекао и да јеврејска заједница осуђује напад који се догодио на Новом Зеланду и да изражава жаљење, саучешће и саосећање са породицама погинулих и Исламском заједницом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво