Заштитнику грађана се прошле године обратило више од 9.000 грађана

Заштитник грађана Зоран Пашалић предао је Народној скупштини Србије Редован годишњи извештај за 2018. годину, у којем се, између осталог, указује да се његовој институцији током прошле године обратило више од 9.000 грађана.

У документу, који је у целости објављен на сајту институције, прецизира се да је Заштитник грађана примио преко 3.000 притужби у којима су грађани указивали на повреде својих права.

У највећем броју су се жалили на кршење права у области добре управе, економско-имовинској и социјалној сфери.

Тачније, посебно говоре о повреди права у области рада пореске управе, незаконитог рада извршитеља, али и неефикасној судској управи, чији рад Заштитник грађана није надлежан да контролише, констатује се у извештају од 119 страна.

Број примљених предмета износи 3.338 од чега је било 3.282 притужбе и 56 предмета покренутих по сопственој иницијативи. 

Заштитник грађана је окончао рад у 2.346 предмета. Истовремено, разматрано је и око 2.720 предмета из ранијих година од чега је окончан рад на 1.443.

У току 2018. године Заштитник грађана је упутио 497 препорука органима управе, од којих су се 144 односиле на унапређење поштовања родне равноправности.

Такође, дао је 37 мишљења поводом нацрта разних закона и поступања министарстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво