Радојичић: Oд 2014. дo дaнaс пoсaђeнo oкo 22.000 стaбaлa

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да је у граду од 2014. до данас посађено око 22.000 стабала, те да ће ове године бити посађено више од 4.500 нових стабала.

Како је навео, већ до краја недеље Београд ће имати 300 нових садница, што је, тврди, дупло више него што је посечено на траси гондоле, наводи Секретаријат за информисање града Београда. 

Садња је, наводи, почела јуче у парку Ушће и предвиђено је да траје три дана.

ЈП "Скијалишта Србије" је као део надокнаду за посечена стабла у оквиру реализације пројекта београдске гондоле обезбедило 25 милиона динара за садњу нових стабала, од којих је део усмерен на ову садњу, рекао је Радојичић и додао да то показује да су граду важни капитални пројекти, који ће, како каже, изменити слику нашег града и квалитет живота суграђана.

Он је рекао и да Зеленило Београд има у плану да поред нових садница ове године изгради или санира 26 дечјих игралишта, 20 спортских терена, 10 теретана на отвореном, пет паркове за псе, као и десетине стаза и шеталишта.

Први човек града је нагласио да ће жичара од Ушћа до Калемегдана бити ново превозно средство, али и туристичка атракција, какву имају многи светски градови попут Лондона, Сингапура, Рио де Жанеира, Будимпеште, Љубљане и Барселоне.

Осим тога, како је приметио, изградњом гондоле власт испуњава предизборно обећање грађанима, који су, каже, између осталог и због гондоле, дали поверење и подржали листу СНС-а "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се