Радојичић: Oд 2014. дo дaнaс пoсaђeнo oкo 22.000 стaбaлa

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да је у граду од 2014. до данас посађено око 22.000 стабала, те да ће ове године бити посађено више од 4.500 нових стабала.

Како је навео, већ до краја недеље Београд ће имати 300 нових садница, што је, тврди, дупло више него што је посечено на траси гондоле, наводи Секретаријат за информисање града Београда. 

Садња је, наводи, почела јуче у парку Ушће и предвиђено је да траје три дана.

ЈП "Скијалишта Србије" је као део надокнаду за посечена стабла у оквиру реализације пројекта београдске гондоле обезбедило 25 милиона динара за садњу нових стабала, од којих је део усмерен на ову садњу, рекао је Радојичић и додао да то показује да су граду важни капитални пројекти, који ће, како каже, изменити слику нашег града и квалитет живота суграђана.

Он је рекао и да Зеленило Београд има у плану да поред нових садница ове године изгради или санира 26 дечјих игралишта, 20 спортских терена, 10 теретана на отвореном, пет паркове за псе, као и десетине стаза и шеталишта.

Први човек града је нагласио да ће жичара од Ушћа до Калемегдана бити ново превозно средство, али и туристичка атракција, какву имају многи светски градови попут Лондона, Сингапура, Рио де Жанеира, Будимпеште, Љубљане и Барселоне.

Осим тога, како је приметио, изградњом гондоле власт испуњава предизборно обећање грађанима, који су, каже, између осталог и због гондоле, дали поверење и подржали листу СНС-а "Александар Вучић - Зато што волимо Београд".

број коментара 0 пошаљи коментар