Нови протест "Каргоа", Михајловићевој лаптоп да пише нови закон

Удружење грађана регистровано за превоз путника "Каргоу" одржало је портестну вожњу од Штарк арене до зграде Владе Србије, где је протест окончан.

Представници "Каргоа" блокирали су саобраћај у Немањиној у оба смера, где су се обратили и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић, којој су на портирници зграде Владе оставили лаптоп на поклон, на којем ће, како кажу, моћи да напише нови закон једнак за све, а не закон за интересне групе.

Председник "Каргоа" Александар Вучић поручио је испред Владе Србије да је ово време софтвера, те да би "такси чопор" на чијем челу је, каже, Михајловић, да растргне "Каргоу".

"Ми смо брана која се одупире сили, уцени, монополу и пљачки. Министарка жели да уништи ту брану и препусти град свом чопору, нећемо то дозволити", поручио је Вучић.

Вучић је уочи почетка протестне возње код Штарк арене у Новом Београду рекао да ће се њихови представници сваког петка окупљати и протестовати, док не дође до дијалога са представницима владе и министарком Зораном Михајловић.

Рекао је и да "хајка" на Каргоу није стала, да се константно врше притисци на то удружење, те да им се одузимају возила и да су до сада одузета три аутомобила.

Вучић каже да то удружење и даље није добило никакав одговор од Министарства саобраћаја.

"Чекамо да се огласи, а до тада настављамо са нашим начином рада", рекао је Вучић и навео да је ово трећи протест под називом "Будућност Србије - борба против мафије".

Тврди да је Каргоу од првог дана регистрован у складу са законом и да ради у складу са свим законима, те да је у једном моменту закон промењен по хитном постуку, без јавне дебате "како би се стало на пут, модерној, дигиталној апликацији".

Вучић каже да за сада нису добили никакву подршку, али да настављају да верују у институције, као и у то да ће моћи да наставе да раде.

У међувремену, Министарство саобраћаја огласило се поводом данашњег протеста "Каргоа", поручивши то удружење, као и сви остали који се баве превозом путника, треба да поштују закон.

"Протести су легитиман начин исказивања незадовољства, али нема разговора ни преговора о томе да ли закон треба да се поштује", истиче се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар