Брнабић и Ројс о сарадњи у области културе и образовања

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за образовање и културу Мери Ројс о развоју сарадње и реализацији пројеката у области културе и образовања.

Премијерка Ана Брнабић је истакла да је ова посета веома важна јер је фокусирана на области које сматрамо кључним за целовиту трансформацију друштва.

Србија инвестира много у реформе у области културе и образовања, рекла је премијерка и додала да је поред интензивирања политичког дијалога на највишем нивоу са САД, за нас значајно и проширење сарадње кроз конкретне пројекте, нарочито у областима које су за Србију од приоритетног значаја, као што су образовање, култура, дигитализација и ИТ сектор.

Брнабићева је предложила интензивирање резиденцијалних програма за уметнике, као и сарадњу између домаћих и америчких институција културе.

Помоћница државног секретара САД је оценила да је досадашња добра сарадња у области културе и образовања веома успешна и да је добра основа за даљи развој и нове пројекте.

Ројсова је додала да снажно промовише и подстиче програме размене и стипендирања студената и експерата јер доприносе бољем међусобном разумевању, укидању стереотипа и стварају услове за бољу комуникацију.

Брнабићева је оценила да су за Србију инвестиције САД веома важне и упознала је саговорницу са бројним пројектима у култури који се реализују у сарадњи са америчким партнерима.

број коментара 0 пошаљи коментар