Командант Кфора: Могуће појачане патроле у општини Ново Брдо

Командант Кфора Лоренцо Д'Адарио посетио је општину Ново Брдо где је са председиком општине Светиславом Ивановићем разговарао о безбедности и најавио могуће појачано патролирање војника Кфора у тој општини.

"Наше активности су за добробит свих људи који живе на Косову, без обзира које су вере и нације. Кфор је задужен за безбедност свих људи на Косову", рекао је Лоренцо Д'Адарио и додао да је безбедносна ситуација на Косову добра, преноси РТК на српском језику.

Како је рекао, нема озбиљнијих инцидената.

"Запаљива реторика у медијима умногоме одмаже. Поручујем свима да заједно морамо радити за добробит свих људи", рекао је италијански генерал.

У општини Ново Брдо, само у последњих десетак година дана, непознати починиоци су украли више од 150 грла крупне стоке, углавном од српских пољопривредника, а нико није ухапшен ни осуђен због тога.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 15. мар 2019, 16:33)
anonymous Lala [нерегистровани]

Kolko vidim,

Sto je bezbednost "veća" sve više se krade srpska imovina .

(петак, 15. мар 2019, 16:07)
anonymous [нерегистровани]

Ma sta rekoste ?

Bezbednosna situacija dobra, a vise od 150 grla stoke ukradeno Srbima, da ne govorim o napadima na kuce, fizicke pretnje i ostale vidove zasrasivanja ? Po KFOR-u, sve je super dok se Srbi ne ubijaju ? Jako licemerno od ljudi koji su tu ocigledno da bi zaradili sopstvenu platu, a ne da ispunjavaju svoj zadatak, a to je da stite srpski narod od konstantnih napada.