Они могу до посла за 15 минута

Савез студената Факултета организационих наука седми пут организује Дане праксе. Студенти имају прилику да за три дана стекну нове вештине, али и пронађу посао - за само 15 минута. Толико траје разговор са потенцијалним послодавцима.

Врата ФОН-а отворена су за студенте свих факултета Београдског универзитета, али и за компаније које се представљају на "сајму". Информишу о могућностима запослења, али и пракси.

"Твојих 15 минута" је назив дела пројекта у оквиру којег су представници компанија интервјуисали кандидате.

Игор Траиловић, ИТ архитекта у компанији "Зилкер Текнолоџи", разговарао је са студентима на ФОН-у и прошле године. Један је тако и добио посао. Као и у својој компанији, проверава знање али и карактерне особине.

"Неће бити тешких техничких питања, то су студенти који немају пуно искуства. Покушаћемо, међутим, да сазнамо што више о кандидатима и жељама за будућу каријеру", рекао је Игор Траиловић за РТС.

Иако искусним радницима не прашта трему, има разумевање за студенте. Онима са којима је РТС разговарао, помоћ није била потребна. Самоуверени су. Није први пут да учествују у овом пројекту.

Марија Ђуровић је раније била на пракси, а сада тражи посао. "Треба лепо да изучим које су све компаније и шта нуде. За ФОН-овце има доста понуда и време је да не узимамо све што нам нуде, већ да видимо где се проналазимо и одаберемо најбоље", истиче Марија, студенткиња четврте године ИТ смера на Факултету организационих наука.

Иван Умићевић је више од сат и по времена разговарао са различитим послодавцима. Имао је пет интервјуа.

"Желели су да знају да ли смо нешто радили и шта смо радили. Углавном стручна питања", каже Иван.

Прошле године се за "15 минута" запослило 15 студената, указује чланица ПР тима организатора Нина Ђурић.

"Компаније у својим базама чувају си-вијеве. Када се ослободи неко место или се покрену пројекти праксе, компаније их контактирају", објашњава Нина Ђурић.

Организатори ових дана имају пуне руке посла. У среду су студенти добијали конкретне савете у оквиру "CV клинике". У четвртак је организован сајам компанија, али и панел дискусија на тему "Иновације - избор или обавеза". За оне који су желели да се опробају у решавању реалног пословног проблема, намењен је такмичарски део.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво