Радојичић: Изградња гондоле неће нарушити зеленило

Почела је планирана садња дрвећа у парку Ушће и током наредна три дана овде ће бити посађено 300 стабала храста, јасена, липе и платана. Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да у реализацију овог пројекта није било могуће кренути без уклањања одређеног броја стабала и да изградња гондоле неће нарушити природу и зеленило овог дела града.

Гондола ће омогућити прелеп поглед на наша богатства, дрвеће и реке.

"Собзиром да је ово песковит терен и да ови људи који се баве овим неговањем наших шима воде рчуна о томе и у одређеној фази, а овде се ради о пешчаном терену они морају да се обнављају тј она стабла која имају проблем бивају посечена а после тога се саде нова стабла, значи то јесте процес и наш јесте циљ да имамомо још више стабала него што их имамамо али нажалост морали смо ако желимо да реализујемо овај капитални пројекат да ова стабла посечемо", рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник каже да је сеча дрвећа била сведена на минимум, да стабла која су посечена нису била у добром стању и да ће "Зеленило" наставити одговорно да се односи према својим пословима.

Директор ЈКП "Зеленило - Београд" Слободан Станојевић истакао је да је овом послу приступљено јако озбиљно и да су поштоване све правне процедуре.

Према речима градоначелника, изградња гондоле, као и пешачке пасареле од Калемегдана до Бетон хале, део је стратегије спуштања Београда на реке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара