Млади борци, победници тешких болести уче да скијају

Ове недеље Национално удружење родитеља деце оболеле од рака - Нурдор на Копаонику организује седми Зимски ски-камп за младе лечене од малигних болести.

У пратњи волонтера, психолога и инструктора скијања, 25-оро деце и младих, уз активности на снегу, бесплатно се рехабилитује на Копаонику.

"Мени ово много значи због моторике плућа, јако сам срећан што сам овде", каже Огњен Гагић,учесник кампа.

Андријани Јовановић је прва година на кампу и каже да се сви лепо друже и да су научили да скијају.

Нурдоров зимски камп у трајању од седам дана, посебно је осмишљен, за младе који су се изборили са малигним болестима.

"То много значи, зато што се друже, размењују искуства, осећају се јачим, не само зато што су победили болест, него настављају и даље", каже Вукашин Чобељић, психолог.

"Сва ова деца су до пре две до три године била везана за кревет по годину, две дана и сад их видите овде насмејане и радосне на скијама. Право је задовољство радити са овом децом, то су хероји какве нисте могли ни да замислите", каже Љубиша Станић, родитељ излеченог детета и волонтер Нурдора.

Боравак на планини, након исцрпљујућег лечења, јача самопуздање деце да се што пре врате уобичајеним активностима и здравом животу.

"Подржавамо сваку активност, све што може да допринесе, не само деци већ и свима који су оболели од рака да добију бољи третман", каже Славица Лазић Вуксановић из Нурдора. 

Скијалишта Србије организоваће 24. марта хуманитарну трку на Копаонику, а сав приход намењен је пројекту - Родитељска кућа у Београду, за бесплатан смештај и бригу о деци која се лече од рака и њиховим породицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво