Стручни надзор због смрти породиље у Крагујевцу

У Клиничком центру Крагујевац, после порођаја 2. марта, преминула је породиља А. М., која је, како наводе у тој здравственој установи, имала високоризичну трудноћу. Одмах после тог догађаја, покренута је процедура унутрашњег стручног надзора како би се утврдиле све чињенице и околности које су довеле до смрти пацијенткиње, саопштено је из КЦ Крагујевац.

Како се наводи, породиља је имала високоризичну трудноћу – урођену тромбофилију, склоност ка формирању тромбова у крвном систему. Више година, лечена је због слабости штитасте жлезде – Хашимотова болест, повишен крвни притисак у трудноћи.

Порођена је 2. марта у преподневним сатима и одмах после порођаја, како се наводи у саопштењу, дошло је до компликација у виду шокног стања, које је праћено дисеминованом интраваскуларном коагулацијом (ДИК), наводи се у саопштењу.

Такво акутно стање, наводи КЦ Крагујевац, подразумева губитак готово свих фактора коагулације у врло кратком периоду и смртност је огромна, преко 90 одсто.

И поред учињене правовремене и опсежне реанимације, као и примене свих мера и лекова, није било могуће да се смртни исход избегне, саопштио је КЦ Крагујевац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара