"Војска ће испунити свако наређење свог врховног команданта"

Свако коме је стало до мира и до Срба на Косову и Метохији, мора бити забринут, рекао је министар одбране Александар Вулин поводом усвајања Платформе о дијалогу у Приштини. Поручује да ће Војска Србије испунити свако наређење свог врховног команданта.

Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

У саопштењу Министарства одбране се наводи да је Вулин рекао да су неодговорни, ратоброни потези Приштине претња миру и безбедности у читавом региону. Истакао је да је приштинска платформа усмерена на прекидање сваког дијалога и да ствара никада тежу позицију за постизање решења.

"Свако коме је стало до мира и до Срба на Косову и Метохији, мора бити забринут. Војска Србије ће испунити свако наређење свог врховног команданта", истакао је у свом излагању министар Вулин.

У саопштењу министарства се наводи да је Вулин искористио викенд одсуство као и сви припадници резервних снага на обуци, као и да ће у понедељак заузети своје место у јединици у којој служи.

Изасланици одбране Републике Србије на служби у Белгији, Кини и САД, изложили су теме које се баве кретањима тих држава на међународној сцени и перспективама њихових односа према Србији.

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић уручио је министру одбране и начелнику Генералштаба Плакету за изузетну сарадњу и допринос раду Војнообавештајне агенције. Осим Плакете, министру Вулину уручена је и статуа првог српског војног изасланика мајора Константина Миловановића.

Конференција, која се одржава девети пут, постала је традиционални оквир за окупљање изасланика одбране на пет до шест радних дана у току године и прилика за анализу њиховог рада и давање смерница за будући рад.

Изасланици ће бити у прилици да разговарају и са представницима других државних органа до 12. марта, до када Конференција траје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво