Туристи пробили сезону на Копаонику

Иако је прошао школски распуст, зимска туристичка сезона на Копаонику и даље је у пуном јеку. На тој планини, тренутно је око десет хиљада туриста, међу којима је седам хиљада скијаша. Припремљено је око 60 километара стаза за љубитеље зимских спортова. Раде три ноћне стазе и санкалиште на Караман гребену.

Најбројнији су домаћи гости, а међу страним туристима предњаче Румуни и Руси. Од ове године и скијаши из Француске.

"Са родитељима сам ишао по многим скијалиштима Европе. Копаоник је нешто посебно. Највише волим поглед са Панчићевог врха", каже један Француз.

Руски туриста у разговору за РТС истиче да воли Србију и посебно хвали укусну храну и добре људе. На овој планини подједнако уживају и домаћи туристи, а неки од њих су дугогодишњи гости.

Скијалишта Србије раде пуним капацитетом, а за најмлађе је свакодневно отворено неколико ски-вртића. Око пет стотина скијаша похађа неку од десетак ски-школа, а за оне мало одважније припремљен је авантура парк и боб на шинама.

"Задовољни смо сезоном која увелико траје. Велика су интересовања за март, ски-викенде где су попусти 20 одсто", каже Горан Радојичић из "МК Ризорт".

Дарко Јовановић из "Скијалишта Србије" истиче да ове сезоне има 2,5 километара нових стаза.

"То су две нове стазе на делу скијалишта Гвоздац, једна стаза на делу Панчића према Дубокој. Имамо и нову стазу на Крсту", наводи Јовановић.

Хотели и конгресни центар увелико се припремају за предстојећи Бизнис форум, који наредне недеље почиње на Копаонику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво