Рајско острво на Сајму туризма

На Сајаму туризма у Београду је готово хиљаду излагача из 40 држава. Први пут ове године представљају се и Малдиви, рајско острво у Индијском океану.

Далеки су и егзотични. Тешко да ће већина нас некада бити у могућности да на Малдиве отпутује, али добро да су ту. Такви излагачи наш сајам чине светским.

"Малдиви су острво за опуштање. Изујете обућу кад дођете и остајете боси током читавог боравка. Познати смо по воденим спортовима, нарочито роњењу", рекао је Питер Гримес из Малдива.

Ипак, већина ће као и обично, летос у Грчку, близу смо, а и знамо се!

"Ваши туристи долазе углавном на север Грчке, на Халкидики и на неколико највећих острва, а ми вам предлажемо да ове године обиђете она мање позната као што су Самос, Андрос, Тимос. Грчка је земља са милион могућности", каже Софиа Лазариду из Туристичке организације Грчке.

Земља партнер овогодишњег сајма је Бугарска. Иако имају пет пута више страних туриста, ми смо у предности у међусобној размени за чак 50.000 туриста.

"Блиске су нам културе, сличан нам је језик и зато нам је важно да будемо на овом сајму не само ове године као земља партнер, него увек", каже Роман Георгиев из Бугарске.

Палицу партнерства Бугари су предали Египћанима.

"Драго нам је што ћемо бити земља партнер сајма следеће године. Желимо чврсту сарадњу са Србијом на свим пољима, а нарочито у туризму", каже Ахмед Абдалаха, гувернер Црвеног мора.

На сајму туризма и министар спољних послова. Каже да нам је укидање виза са неким земљама, пре свега Кином довело много туриста.

"Туризам би могао да буде једна спона између земаља и ако нас неко боље упозна, сигуран сам да ће нас увек волети", рекао је Ивица Дачић, министар иностраних послова.

Лето је ближе него што мислите, зато ако желите да бирате и добијете попуст, обиђите сајам - до сутра у 17 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво