Стефановић: Ужасна трагедија у АМСС-у, чекају се резултати

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да нема нових информација у вези са трагедијом која се јуче догодила у седишту АМСС-а у Београду, а у којој је убијен председник те организације Мирко Бутулија, наводећи да се чекају резултати истраге.

Небојша Стефановић је истакао да се догодила ужасна трагедија која је дубоко потресла све оне који су познавали и Мирка Бутулију и Предрага Ђурђева и изразио саучешће породицама.

"Прве иницијалне информације су биле противречне. Ми сад чекамо резултате истраге. Хоћемо да се она у потпуности заврши. Не могу да кажем да постоје неке нове информације у односу на оне од јуче које смо већ објавили", рекао је Стефановић новинарима на граничном прелазу Батровци.

Нагласио је да је било и нетачних информација да је Предраг Ђурђев његов кум и прокоментарисао да је то био начин или да се увећа трагедија или да се тај догађај пребаци на политички терен.

"У сваком случају, ужасно је и страшно кад људи изгубе живот на такав начин", додао је Стефановић.

Председник АМСС-а Мирко Бутулија подлегао је јуче повредама након што је на њега пуцао генерални секретар АМСС-а Предраг Ђурђев, који је потом извршио самоубиство.

"Ван земље против Србије, у Србији глуме патриоте"

Стефановић је изјавио је да политичари Савеза за Србију ван земље причају како је Србија одговорна за све ратове, а када се врате онда "глуме" велике патриоте.

Указао је да му је застрашујуће да неко пребацује кривицу на српски народ као што је то, како каже, Вук Јеремић недавно урадио у БиХ где је рекао да је Србија била крива за све ратове.

"Једно причају када оду у те земље, а у Србији глуме велике патриоте. Не знам шта им је циљ, али је недговорно због будућности Србије да о својој земљи говоре да је одговорна за ратне злочине, поготово што то нема везе са истином", рекао је Стефановић.

Како каже, не разуме њихову политику, јер се они не баве одговорима на питања како ће народ сутра живети, шта ће се градити...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво