Нова опрема за граничну полицију на Батровцима

На Батровцима, најпрометнијем граничном прелазу са Хрватском, гранична полиција је добила мобилне читаче путних исправа, детекторе на наркотике и експлозив, па и откуцаје срца.

Међу новом опремом су и камере за преглед камиона, дрон који ће им олакшати спречавање миграната у покушајима нелегалног преласка границе и надгледање неприступачних делова у пограничној зони.

Рад са новом опремом ће убрзати проток робе и путника на том граничном прелазу, истакао је министар Небојша Стефановић.

На граничном прелазу Батровци нова опрема је већ у употреби, а очекује се да у наредном периоду буде и на свим другим најпрометнијим граничним прелазима.

Стефановић очекује да ће нова опрема омогућити да се преко граничних прелаза пролази брже и и поручује да је иницијатива Србије према свим комшијама да се направе заједнички прелази и контроле како не би било дуплих провера.  

Апелује на све суседе да се укључе у ту врсту сарадње и да се на тај начин побољша проток људи и робе.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи