Туристи из Србије – највернији у Јонској регији

На Сајму туризма у Београду, у оквиру Грчке предстваља се Јонска регија – острва од Крфа до Закинтоса – регија која има годишње повећање туриста од 15 одсто. Скоро једна трећина нових туриста долази из Србије. Грчки туристички радници из ове регије сматрају да су им Срби највернији туристи који у ванпанисону највише троше. Такође, они сматрају да постоје шансе да се и српски капитал укључи у изградњу нових хотела и апартмана, тако да су и инвеститори из Србије добродошли.

Јонска регија обухвата Крф, Лефкаду, Закинтос и једна је од највећих туристичких дестинација у Грчкој. Проблем је јер има мора, има места за нове објекте, али фали радне снаге и инвеститора.

Много се улаже у инфраструктуру, праве се нови путеви, болнице и аеродроми.

"Позивамо Србе, поносни и братски народ да дођу у Јонску регију и да се осећају како код куће. Позивамо српске инвеститоре и мале и велике да дођу да изграде апартмане или куће за одмор. Сви су дободошли. Могу да очекују поједностављену процедуру јер острва у Грчкој имају специални статус", каже Спирос Глаиатсатос, потпредседник гувренера Јонских острва.

На сајму је и градоначелник Закинтоса.

"Иако смо имали малих проблема у блиској прошлости ми волимо вас, српски поносити народ и очекујемо да још висе долазите на наше острво, а ми ћемо бити најбољи домаћини", напоменуо је Паулас Колокотсас, градоначелник Закинтоса.

Јонску регију годишње посети на дестине хиљада туриста из Србије. Најпосећенија дестинација је Крф због културно-историјских веза двају народа.

Ништа мање турсита није ни на Лефкади, Кефалонији, Итаки и Закинтосу, а препорука домаћина је да се поред мора обиђу и планински венци и вински путеви ових дестинација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво