Туристи из Србије – највернији у Јонској регији

На Сајму туризма у Београду, у оквиру Грчке предстваља се Јонска регија – острва од Крфа до Закинтоса – регија која има годишње повећање туриста од 15 одсто. Скоро једна трећина нових туриста долази из Србије. Грчки туристички радници из ове регије сматрају да су им Срби највернији туристи који у ванпанисону највише троше. Такође, они сматрају да постоје шансе да се и српски капитал укључи у изградњу нових хотела и апартмана, тако да су и инвеститори из Србије добродошли.

Јонска регија обухвата Крф, Лефкаду, Закинтос и једна је од највећих туристичких дестинација у Грчкој. Проблем је јер има мора, има места за нове објекте, али фали радне снаге и инвеститора.

Много се улаже у инфраструктуру, праве се нови путеви, болнице и аеродроми.

"Позивамо Србе, поносни и братски народ да дођу у Јонску регију и да се осећају како код куће. Позивамо српске инвеститоре и мале и велике да дођу да изграде апартмане или куће за одмор. Сви су дободошли. Могу да очекују поједностављену процедуру јер острва у Грчкој имају специални статус", каже Спирос Глаиатсатос, потпредседник гувренера Јонских острва.

На сајму је и градоначелник Закинтоса.

"Иако смо имали малих проблема у блиској прошлости ми волимо вас, српски поносити народ и очекујемо да још висе долазите на наше острво, а ми ћемо бити најбољи домаћини", напоменуо је Паулас Колокотсас, градоначелник Закинтоса.

Јонску регију годишње посети на дестине хиљада туриста из Србије. Најпосећенија дестинација је Крф због културно-историјских веза двају народа.

Ништа мање турсита није ни на Лефкади, Кефалонији, Итаки и Закинтосу, а препорука домаћина је да се поред мора обиђу и планински венци и вински путеви ових дестинација.

број коментара 0 Пошаљи коментар