Онлајн савети, али не и лечење

Брачни пар, млади лекари из Бора, осим што раде свој посао у Дому здравља у слободно време проводе у својој интернет саветодавној ординацији. Администратор и веб дизајнер су им другари из детињства.

Ивана и Иван Ђурић су лекари опште медицине, брачни пар и родитељи двеју девојчица. Осим тих важних улога са друштвом из детињства и истог краја осмислили су своју интернет страницу Савети лекара.

"Циљ нам је да мало више упознамо наше људе са медицином и са оним од чега болују и како да на најбољи начин сачувају своје здравље", каже Ивана Церовина Ђурић.

Нема лечења преко интернета, тај посао је ипак за ординацију, кажу, али стручни савет и објашњења су драгоцени свакоме. Питања су најразличитија – од тога како са ураслим ноктом до анксиозности.

Најчитанији текстови су о ММР вакцини, лековима и алкохолу, физичкој активности и крвном притиску. Дневно им стиже и десетак питања на која ово двоје лекара одговарају.

"Стварно се трудимо да у року од 24 часа свима одговоримо. Стижу нам и преко Инстаграма питања и преко Фејсбука и преко самог сајта", истиче Иван Ђурић.

Администратор странице је њихов друг Милан који ради у Београду, а веб дизајнер је четврти члан овог тима који се школовао за ИТ сектор. Он је задовољан успехом блога и странице која има 20.000 прегледа.

"Само да радимо још на комуникацији, на идејама неким креативнијим иначе идемо прилично добро", наглашава Василије Међедовић, веб дизајнер.

Ови млади људи попут правих народних учитеља здравља своје слободно време посвећују пацијентима. Преко интернета шире знање и на популаран и разумљив начин читаоце упућују како да реше своје изазове са здрављем, али и како да га сачувају и предупреде болест.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво