Како себе што боље представити послодавцу

Шта је важно истаћи на интрвјуу за посао, како себе што боље представити послодавцу, и шта данашње тржиште рада тражи, биле су неке од тема конференције "Оригинални разговори", посвећени младима који су дипломирали или су при крају студија. Они су имали прилику да разговарају са менаџерима 36 водећих компанија у земљи и региону и чују искуство најбољег спортисте на свету Новака Ђоковића.

Велике компаније траже образоване, иновативне младе људе, спремне да ризикују и решавају проблеме. Да би уопште добили шансу да уђу у такву корпорацију, себе треба да представе на најбољи могући начин или, модерним речником, да од себе направе добар бренд.

"Пре свега веровати у себе, бити упоран и радити оно што волиш", наводи Александра Радојевић, студенткиња Економског факултета.

Дуња Боричић, студенткиња Факултета политичких наука наводи да јој је савети које је чула на конференцији јако значе, јер ће, како каже, кад буде убудуће аплицирала за посао или праксу, знати да се представи у најбољем светлу.

Нерадо дели савете, али увек је спреман да пренесе своје искуство. Да би успео, каже Новак, потебно је – да знаш шта хоћеш у животу и докле желиш да стигнеш.

"Позитиван став у животу, да се не предајете и да увек стремите остварењу својих снова, ал да знате зашто то радите, која је ваша суштина, како оно што радите утиче на ваше друштво, на вашу околину, вашу средину, на будуће генреације", наводи Ђоковић.

Додаје да младе људе у Србије треба мотивисати да остану у земљи.

"Како да задржимо наше младе људе овде, тако што ћемо се према њима опходити као према равноправним грађанима и зрелим одраслим особама", рекао је Ђоковић.

За успех је потребно више од просечне оцене 10 на студијама, пре свега дисциплина у раду.

"Ако је неко студент генерације и каже – ја сам сад испунио своје циљеве, и сад сте на реду ви, ево послужите се. Напротив он треба да дође и да буде отвореног ума и да каже – ја сам само почео и желим да се докажем, желим да одговорим на све те изазове најбоље што могу", наводи Јелена Ђоковић.

И на грешкама се учи, поручује Новак. Одустајање од једне идеје није неуспех, каже, већ нова шанса и отварање нових поглавља у животу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара