Домаћи туристички адути на сајму

У Београду је у току Сајам туризма, највећа сајамска манифестација у југоисточној Европи. Звезде сајма су домаћа туристичка места.

На Ариље нам је прва асоцијација малина и памучни веш, али Ариље последњих година крчи себи и туристички пут.

"Сваке године у другој половини јула ми дочекамо велики број гостију током петнаестодневне манифестације на којој можемо да слушамо класичну музику, џез, поп и рок", каже Марија Алексић, директорка Туристичке организације Ариља.

Жича и Студеница су највећи туристички адути Краљева, али и све популарнији витешки фестивал на Магличу.

"Очекујемо највише од Маглич феста који ће бити 25. маја на средњевековној тврђави Маглич и очекујемо да ће се захваљујући томе наставити тренд раста броја ноћења који смо имали прошле године од чак 50 одсто у односу на 2017. годину", истиче Игор Тешић из Туристичке организације Краљева.

Београд ће овог пролећа добити двојезичне инерактивне табле. Прва ће бити постављена на станици Прокоп.

"А онда и на нека друга значајна места на која долазе пре свега страни гости", додаје Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Чаробни туристички прстен, који повезује Србију и Републику Српску, један је од најпопуларнијих туристичких програма Западне Србије.

"Туристи у једном правцу се возе бродом, а у другом возом, популарним ћиром, шарганском осмицом и то је начин да направимо читав један круг почев од Перућца, Вишеграда, Мокре Горе и назад до Перућца и Бајине Баште", објашњава Горан Глишић из Тара турса.

На сајму туризма у Београду, Србија је представила нову брошуру – Авантуре духа.

"Авантура духа је комбинација авантуристичког путовања кроз Србију и проласка кроз различите дестинације и практиковање активног одмора, али да током тог путовања саставни део буде и обилазак културно-историјских знаменитости", наглашава Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

И уопште култура ће следеће године бити у центру нашег представљана на свим светским сајмовима.

На сајму је представљена и мултимедијална соба на штанду националне туристичке организације. Ту можете да зађете у сваки кутак Србије, по сунцу, киши, ветру и снегу, како вам воља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи