Смањује се број оболелих од грипа

Најновији подаци института "Батут" показују да се у свим старосном групама у Србији бележи смањење броја оболелих од грипа.

Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" објавио је да се региструје смањење броја оболелих од грипа у односу на претходну недељу.

Највећи број оболелих у Србији бележи се код деце у узрасној групи до четири године, наводи се на сајту "Батута".

Како наводе у Институту, од 11. до 17. фебруара у Србији је регистрован 17.491 случај обољења сличних грипу.

Према истим подацима, међу грађанима се шире два типа вируса грипа – Х1Н1, познатог као изазивача свињског грипа, и Х3Н2.

Ове зиме је до сада 38 особа умрло од обољења која се доводе у везу са грипом, а 122.178 особа је оболело од обољења сличних грипу.

У "Батуту" подсећају да је неопходно примењивати опште превентивне мере како би се смањила могућност ширења и добијања инфекције - држање одстојања од најмање један метар од других особа, покривање носа и уста приликом кашљања и кијања папирном марамицом коју одмах затим треба бацити, а руке опрати текућом водом и сапуном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво